söndag 19 april 2009

Feng shuiåtgärd för hälsa och viktminskning steg 3


Okej, då var garderoben avklarad. I ärlighetens namn så får jag nog gå igenom den igen lite senare. Två påsar till återvinning blev det i alla fall.

Steg 3

Köket
Vi börjar med skafferi, kyl och frys. Gör en "Anna Skipper". Det vill säga ta bort allt som du inte mår bra av. Rensa bort allt som datumet har gått ut på (kolla kryddhyllan, den brukar vara full av antikviteter). Spara bara det du kommer att äta/ använda.

Skura, torka ur, diska undan, putsa fönster.

Fyll på med bra råvaror, grönsaker, frukt, bär och nötter av olika slag. Det gäller att skapa bra möjligheter för god mat och härliga mellanmål.

Unna dig en bukett blommor till köksbordet och några ljus för att höja stämning kring måltiden.

Ställ fram en fat med frukt, grönsaker och nötter. Vackert och lättillgängligt när du blir sugen.

Torka av alla bänkytor, diska undan och töm papperskorgen varje kväll. Det är skönt att börja en ny dag från noll.

Titta på väggarna, vad ser du? Blir du glad och inspirerad till det nya du vill uppnå? Den pigga gröna färgen från träelementet, passar jättefint även här för att uppmana till hälsa. Det finns ett uttryck Birgitta Tryberg (min feng shui guru) brukar använda när hon pratar om träelementet. "Att komma på grön kvist" Vilket syftar till god ekonomi, och vad kan vara värdefullare än god hälsa.

Feng shui handlar om att skapa bra förutsättningar för vad vi vill uppnå. Genom att ta bort det som stör oss från att lyckas, och sedan lägga till det som stärker oss, skapar vi fantastiska förutsättningar. Nu har vi en kanonbra grund för att må bättre och gå ner i vikt. Det är bara att sätta igång och sedan laga till något riktigt, riktigt gott.

Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar